Passie voor smaak
wijn & olijfolie
Puur natuur
biologisch & zuiver
La bella Italia
De Marken & Toscane

i Marcantoni

Chi sono “i Marcantoni”?

Wie zijn de Marcantoni's?

Il Conventino werkt nauw samen met (en voor) het Metauro gebied en daarbij heeft men geleerd dat toewijding, vriendelijkheid en respect tot de beste resultaten leiden. Toewijding die niet wijkt voor vermoeidheid, vriendelijkheid in dialoog met het land en respect voor het verstrijken van de tijd en zijn seizoenen. En hier passeert innovatie op de meest oprechte en natuurlijke manier spel en experiment.

Vinorie presenteert Il Conventino's nieuwste project: "i Marcantoni". Aan de basis van dit innovatieve project liggen authenticiteit en oprechtheid. De wijnen worden gekenmerkt door diversiteit die mede tot uiting komt door de verschillende personages die aan de drie exclusieve wijnen zijn verbonden.

Het project
Het idee achter de unieke presentatie van de flessen zijn Mattia Marcantoni (eigenaar van Il Conventino), Cristiano Andreani (creatief directeur van het project) en Filippo Giovanelli (grafisch ontwerper). Bij de visualisatie van het project staat de naam: "i Marcantoni" vanaf het begin af aan centraal. De familie als bewoners van de Conventino-bossen; mysterieus en gereserveerd... Het idee was om de wijnen de naam van een persoon te geven die het karakter van de wijn goed weergeeft.

In de filosofie van Il Conventino staat vernieuwing en het experiment centraal. Dit bijzondere project bestaat uit een zeer beperkte oplage van circa 1500 flessen, allemaal met de hand genummerd en met hun identificerende karakter.

De personages en uitvoering

Il Conventino heeft er voor gekozen dat elke wijn binnen het project wordt geassocieerd met een ander personage uit een sprookje, maar er is meer: ​​de Marcantoni zullen ook concrete objecten worden die in de bossen van het klooster leven. De karakters zijn ontworpen door Ermes Bichi. Deze veelzijdige kunstenaar, die is gekozen om deze nieuwe lijn te ontwerpen, gebruikte voor de "i Marcantoni's" houtpastels met kleurpotloden. Het onderwerp bestond al in enkele oude illustraties van Hermes. Deze figuur behoort onder andere tot de folklore van vele culturen: een antropomorf karakter met lang haar vanwege het leven in koude en wilde plaatsen; verlegen, niet slecht, maar beangstigend. In ons sprookje moeten we zeldzame en unieke wezens zoals de Marcantoni benaderen met vriendelijkheid en voorzichtigheid...

 

Voor de beschrijving van deze bijzondere wijnen kunt u de individuele productpagaina's van BrunoFausto en Fulvo raadplegen.