De Marken is een prachtig gebied in Midden-Italië, gelegen tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee. Het gebied staat bekend om zijn mooie heuvels, middeleeuwse dorpjes en de smaakvolle producten die er vandaan komen. De wijnen en olijfolie uit de Marken zijn dan ook een echte aanrader voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt.

De wijnen uit de Marken zijn zeer gevarieerd. Zo heb je er witte wijnen gemaakt van de Verdicchio druif, die bekend staan om hun frisse en fruitige smaak. Ook de rode wijnen uit de Marken zijn erg geliefd, zoals de Rosso Piceno en de Montepulciano d’Abruzzo. Deze wijnen hebben een krachtige en volle smaak, die goed past bij stevige gerechten zoals pasta’s met vleessaus en gegrild vlees.

Naast de wijnen staat de Marken ook bekend om zijn olijfolie. De olie wordt geproduceerd van de olijven die groeien in de glooiende heuvels van het gebied. De olijfolie uit de Marken heeft een zachte en fruitige smaak en is ideaal om te gebruiken in salades, bij het bakken van vis of als dip voor brood.

Als je de smaakbeleving van de Marken wilt ervaren, raden we je aan om een bezoek te brengen aan deze streek. Hier kun je niet alleen genieten van de heerlijke wijnen en olijfolie, maar ook van de prachtige omgeving en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Kortom, de wijnen en olijfolie uit de Marken zijn een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar de authentieke smaken van Italië. Laat je verrassen door de heerlijke smaken en geniet van een onvergetelijke culinaire ervaring!