Je bekijkt nu Il Conventino

Il Conventino

IMG_1006_mod_ok_def_2_contrast

Il Conventino is gelegen in het centrale deel van Italië aan de Adriatische kust in het oude Montefeltro’s gebied in de provincie Pesaro e Urbino. Het landgoed is 60 hectare groot in een heuvelachtig gebied op een hoogte van 300 m boven zeeniveau. De samenstelling van de grond, de op het zuiden gerichte terrein en het lokale microklimaat vormen de ingrediënten voor een perfecte omgeving voor het kweken van olijven en druiven.

Olijfolie en wijn zijn de charmante producten die de hoofdactiviteit van de boerderij vormen. Passie en enthousiasme zijn de motor die Il Conventino elke dag duwen naar nieuwe doelen, allemaal gericht op verbetering van de kwaliteit en het karakter van de producten. Het doel is om excellente producten op uw tafel te presenteren. Om dat mogelijk te maken is de boerderij uitgerust met de meest moderne en technologische meest vooraanstaande machines bedient door een hoog gekwalificeerde en professioneel team.

De wijngaard

De wijngaard werd geplant in 2001 en bedekt een oppervlakte van 10 hectare. Na een diepgaand onderzoek naar de geschiedenis van het grondgebied, de grondsamenstelling en de kenmerken van sommige soorten wijnstokken, zijn er 47.250 eenheden (waarvan 27.250 rode druif en 20.000 witte druif) geplant. Bij de keuze van de druiven is er in eerste instantie gekozen voor de inheemse soorten, zoals Albanello, Trebbiano, Incrocio Bruni, Alicante en Sangiovese. Daarnaast zijn andere interessante soorten, zoals Aleatico, Lacrima, Bombino en Merlot eveneens meegenomen. De plantage heeft een dichtheid van 5000 wijnstokken per hectare en is uitgerust met een druppelirrigatiesysteem dat alleen wordt geactiveerd bij gebrek aan water.

Het wijnproductieproces

Om de * organoleptischekenmerken van de druiven te versterken is de wijnkelder met de meest moderne machines uitgerust. U kunt hierbij denken aan: een sorteertafel voor druiven, een vacuüm systeempers, een automatisch verzadigingsysteem met inert gas. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van traditionele kegelvormige eiken vaten voor het fermentatieproces en een automatisch systeem voor de temperatuurregeling van de fermentatie tanks.

* Iedere eigenschap van een product die kan worden waargenomen met de zintuigen

De kwaliteit van de druiven, de beschikbare technologie, de strikte selectie van gist en andere oenologische producten, de zorgvuldige naleving van de procedures ingegeven door de oenoloog, de chemische- en sensorische analyses in combinatie met de tijd en de passie van de werknemers, stelt Il Conventino in staat wijnen te maken die worden gekenmerkt door hun elegantie, geur, aroma en evenwicht.